Gratis proefles

Gratis en vrijblijvende proefles

Bij het behalen van het rijbewijs is het belangrijk dat er een klik is tussen de rijinstructeur en de leerling. Zo voel jij je op je gemak en zal het er uiteindelijk toe leiden dat je het rijbewijs sneller op zak hebt. Om je de kans te bieden om te kijken of die belangrijke klik er is biedt Autorijschool Richard Schut jou de kans om gratis een eerste proefles te volgen.

Wat kun je verwachten tijdens de gratis proefles

Uiteraard maken wij eerst kennis en geven wij een korte introductie. Zo weet je precies wat je staat te wachten bij de eerste gratis proefles autorijden.

Je mag achter het stuur plaatsnemen! Om aan de auto te wennen zullen we eerst op een rustige weg gaan oefenen. Heb je al ervaring bij een andere rijschool? Onze rij-instructeur zal inschatten wat je al kan en hier verder op inspelen.

Na afloop van de rit kunnen wij al goed inschatten wat je verder te wachten staat. Hoeveel rijlessen heb je nodig? Wat zijn de knelpunten tijdens de rijopleiding? Eventuele vragen na de eerste proefles zullen wij zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

 

Om even een indicatie te geven wat het gemiddeld aantal rijlessen is per leerling, hebben wij hieronder een tabel geplaatst:

Type leerling Hoe ziet dat eruit? Aantal lessen nodig
Vlotte leerling Wanneer de rijinstructeur de oefening heeft uitgelegd of heeft voorgedaan, kun je de handeling na 3x goed zelf uitvoeren.  20-30 lessen
Gemiddelde leerling  Wanneer de rijinstructeur de oefening heeft uitgelegd of voorgedaan, kun je de handeling na 3x redelijk uitvoeren  28-40 lessen
Matige / trage leerling  Wanneer de rijinstructeur de oefening heeft uitgelegd of voorgedaan, kun je de handeling na 5/6x redelijk uitvoeren  32-47 lessen

De volgende punten kunnen het aantal rijlessen wat je nodig hebt ook beïnvloeden:

  • Ik heb rijangst / faalangst
    Heb je last van rijangst of faalangst? Dan is het verstandig om wat meer rijlessen te nemen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen, heb je een betere voertuigbeheersing en kun je met een goed gevoel naar het praktijk examen.
  • Ik heb al rijlessen gevolgd
    Heb je al eens eerder rijlessen gevolgd bij een andere rijschool? Dan is de kans groot dat je met minder rijlessen je rijbewijs kunt halen. 
  • Ik heb scooter gereden
    Heb je al scooter gereden? Dan ken je de regels op de weg al deels en ben je meer gewend om aan het snellere verkeer deel te nemen.

Mocht je de klik gevonden hebben met de rij-instructeur dan kun je direct een afspraak maken voor een vervolgrijles.

Een proefles voor de auto duurt ongeveer 90 minuten.
(60 minuten rijden en ongeveer 30 minuten nabespreken)

Ja! Iedere leerling krijgt bij Autorijschool Richard Schut een eerste gratis proefles. Wij vinden het belangrijk dat iedere cursist op zijn gemak en ongedwongen aan de rijlessen begint.
Het komt steeds vaker voor dat leerlingen zenuwachtig zijn voor de eerste rijles. Dit is heel vanzelfsprekend en we zullen er niet raar van opkijken. Onze rijopleider is speciaal opgeleid als faalangst rijinstructeur. Zo kunnen wij een betere begeleiding geven tijdens de rijlessen en kunnen ook de leerlingen die minder zeker op de weg zijn hun weg vinden naar het behalen van het rijbewijs en een goede automobilist worden.

Een proefles is dus gratis en verplicht je tot niets!

Richard Schut