Veel gestelde vragen?

Algemeen

Ja, zeker! Ook als je al een rijbewijs hebt, maar niet durft te rijden, kun je bij ons terecht. We bieden speciale rijlessen aan gericht op het overwinnen van rijangst. Samen met een ervaren coach kijken we naar jouw specifieke situaties en angsten, zodat we een persoonlijk plan kunnen maken. Onze opfriscursussen zijn erop gericht je vertrouwen in het rijden stap voor stap terug te geven, in je eigen tempo en met veel persoonlijke aandacht.

Wij hebben een speciale rijschoolverzekering afgesloten. Hiermee ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s die zich tijdens rijlessen kunnen voordoen. Zo kun jij je volledig concentreren op het leren rijden, terwijl wij de zekerheid en bescherming bieden.

Een Gezondheidsverklaring is een vragenlijst waarin je bij het CBR aangeeft of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dit is een verplicht onderdeel bij het halen van je rijbewijs.

Het CBR beoordeelt op basis van jouw antwoorden of je rijgeschikt bent. In sommige gevallen kan aanvullend onderzoek nodig zijn, bijvoorbeeld een medische keuring door een arts of specialist.

Let op: Zonder een goedgekeurde Gezondheidsverklaring kan je rijschool geen praktijkexamen voor je aanvragen! Zorg er daarom voor dat je de verklaring op tijd invult via Mijn CBR, zodat je geen vertraging oploopt in je examenproces.

Door jouw rijschool te machtigen met je DigiD geef je toestemming om jouw praktijkexamen bij het CBR aan te vragen. Dit biedt meerdere voordelen:

  1. Zekerheid en controle: Alleen met jouw toestemming kan de rijschool het praktijkexamen voor je inplannen, wat voorkomt dat iemand dit zonder jouw medeweten doet.
  2. Snellere afhandeling: De machtiging zorgt voor een efficiënte communicatie tussen het CBR en de rijschool, waardoor jouw examenaanvraag sneller verwerkt wordt.
  3. Inzicht in jouw gegevens: Je ontvangt direct een bevestiging van de aanvraag en kunt de status van je examen inzien via Mijn CBR.
  4. Bescherming tegen fraude: De machtiging met DigiD zorgt ervoor dat alleen jij kunt bepalen welke rijschool je examen mag aanvragen.

Het gebruik van je DigiD is een veilige en betrouwbare manier om ervoor te zorgen dat alles rondom je examenaanvraag goed geregeld is.

Om Rijschool Richard Schut te machtigen voor het aanvragen van een tussentijdse toets of praktijkexamen, heb je het rijschoolnummer nodig: 1049Z6. Volg deze stappen om de machtiging in te stellen met je DigiD:

  1. Ga naar de website van het CBR: Bezoek de officiële website van het CBR en log in met je DigiD.

  2. Navigeer naar ‘Machtigen’: Zoek naar de sectie waar je een rijschool kunt machtigen. Dit kan vaak onder het kopje ‘Mijn CBR’ of ‘Machtigingen’ zijn.

  3. Voer het rijschoolnummer in: Typ het rijschoolnummer 1049Z6 in het daarvoor bestemde veld.

  4. Bevestig de machtiging: Volg de instructies op het scherm om de machtiging te bevestigen. Je ontvangt een bevestiging dat de rijschool is gemachtigd om voor jou de toets of het examen aan te vragen.

Door Rijschool Richard Schut te machtigen, zorg je ervoor dat zij snel en efficiënt de benodigde examens voor je kunnen regelen. Heb je vragen of problemen met de machtiging? Neem dan gerust contact op met de rijschool voor ondersteuning.

Rijbewijs B is het meest voorkomende rijbewijs en geeft je de bevoegdheid om personenauto’s te besturen. Hiermee mag je:

  • Personenauto’s rijden met een maximale toegestane massa van 3.500 kg en plaats voor maximaal 8 passagiers (exclusief de bestuurder).
  • Aanhangers trekken tot 750 kg. Bij zwaardere aanhangers mag de totale massa van de auto en aanhanger samen niet meer dan 3.500 kg bedragen.

Met rijbewijs B krijg je de vrijheid om zelfstandig en veilig de weg op te gaan, of het nu voor woon-werkverkeer, vakantie of andere ritten is. Het is bovendien een basisvereiste voor veel beroepen waarin mobiliteit essentieel is.

Bij onze rijschool geloven we in het gebruik van effectieve leermiddelen om je optimaal voor te bereiden op je theorie-examen. Hier zijn enkele opties die we aanbevelen:

  • Vekabest leermiddelen: Zelfstudie is vaak de beste manier om de theorie te leren. We raden aan om gebruik te maken van de leermiddelen van Vekabest. Deze zijn niet alleen volledig, maar Vekabest maakt ook de examenvragen voor het CBR, waardoor hun uitleg precies aansluit bij de vraagstelling op het CBR-examen.

  • Online video leren via Theorie Toppers: Als je moeite hebt met het leren van de theorie, kan online video leren een uitstekende optie zijn. Theorie Toppers biedt duidelijke en toegankelijke video’s die de belangrijkste verkeersregels en -concepten uitleggen.

  • Dagcursus via Nutheorie: Als je meerdere keren bent gezakt voor je theorie-examen, raden we Nutheorie aan. Deze leermethode biedt extra ondersteuning en begeleiding, zodat je beter voorbereid bent op je volgende poging.

Via onze website is alles eenvoudig te bestellen. Kies de leermiddelen die het beste bij jouw leerstijl passen, en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie wilt!

Je mag beginnen met het behalen van je autotheorie-examen zodra je 16 jaar oud bent. Dit betekent dat je al op vroege leeftijd de basiskennis over verkeersregels en veiligheid kunt opdoen, wat essentieel is voor je rijopleiding.

Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

  • Voorbereiding: Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op je theorie-examen. Dit kun je doen door te studeren met theorieboeken, online cursussen of oefenexamens.

  • Theorie en praktijk: Hoewel je theorie-examen kunt afleggen vanaf 16 jaar, is het ook handig om je theorie te behalen voordat je begint met rijlessen, zodat je het geleerde direct kunt toepassen tijdens het rijden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het theorie-examen of om je rijopleiding te starten!

Je kunt beginnen met autorijlessen zodra je 16,5 jaar oud bent. Dit is een uitstekend moment om je rijopleiding te starten, zodat je goed voorbereid bent om op je 17e verjaardag je rijexamen af te leggen.

Voordat je van start kunt gaan, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen:

  • Theorie-examen: Het is verstandig om je theorie-examen zo snel mogelijk te behalen. Hiermee vergaar je essentiële kennis over verkeersregels en veiligheidsvoorschriften die je tijdens het rijden nodig hebt.

  • 2toDrive: Met het 2toDrive-programma kun je rijervaring opdoen onder begeleiding van een ervaren bestuurder totdat je 18 jaar bent. Op je 18e mag je zelfstandig de weg op met je rijbewijs.

Wil je meer informatie of wil je je rijopleiding starten? Neem gerust contact met ons op, en we helpen je graag verder!

Nee, als je via 2toDrive je rijbewijs hebt gehaald en op je 17e begeleid rijdt, mag dit alleen binnen Nederland. Het Nederlandse systeem van begeleid rijden wordt in het buitenland niet erkend. In andere landen moet je minimaal 18 jaar zijn om zelfstandig de weg op te mogen.

Plan je een vakantie of reis naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat je pas vanaf je 18e zonder begeleiding mag rijden. Tot die tijd kun je in Nederland blijven oefenen met je begeleider, zodat je straks goed voorbereid en zelfstandig op pad kunt!

Je inloggegevens voor Plango ontvang je van je rijschool zodra je bent aangemeld. Met deze gegevens krijg je toegang tot jouw persoonlijke account in de Plango-app of via de website. Hier kun je onder andere:

  • Alle geplande rijlessen inzien
  • Facturen en betalingen controleren

Ben je je inloggegevens kwijt? Neem dan contact op met je rijschool. Zij kunnen je helpen met het opnieuw instellen van je gebruikersnaam of wachtwoord.

Tip: Bewaar je inloggegevens veilig en stel, indien mogelijk, een sterk wachtwoord in om je account goed te beveiligen.

Rijlessen

Een rijles duurt 60 minuten. Als je een pakket neemt, worden de lessen vaak gegeven in blokuren van 2 uur. In sommige gevallen kun je in het begin met één uur per week starten, vooral als de wachttijden bij het CBR lang zijn. Naarmate je examen dichterbij komt, kan het verstandig zijn om over te schakelen naar blokuren, zodat je optimaal bent voorbereid. De snelheid waarmee je je rijbewijs haalt, bepaal je zelf, maar we zijn wel afhankelijk van de beschikbare examendata bij het CBR.

Nee, wij hebben geen wachttijd en werken ook niet met een wachtlijst. Je kunt dus snel beginnen met je rijlessen!

Het enige waar je mogelijk rekening mee moet houden, is de wachttijd bij het CBR voor het praktijkexamen. Daarom plannen we bij een pakket alle lessen en examendatum in één keer in te plannen, zodat alles goed op elkaar aansluit en je optimaal voorbereid bent.

Heb je specifieke wensen? We plannen alles in overleg, zodat het past bij jouw agenda en voorbereiding!

Bij losse lessen plannen we meestal 5 tot 10 lessen vooruit, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt hierbij per les betalen.

Kies je voor een pakket, dan worden alle lessen in één keer ingepland en reserveren we direct een examendatum. Zo sluiten de lessen mooi aan op je examen. Voor een pakket vragen we een aanbetaling van 500 euro om alles te plannen en je examendatum veilig te stellen.

Bij losse lessen plannen we meestal 5 tot 10 lessen vooruit, zodat je flexibiliteit hebt. Je kunt hierbij per les betalen.

Kies je voor een pakket, dan worden alle lessen in één keer ingepland, en reserveren we direct een examendatum. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en sluiten de lessen perfect aan op je examen. Voor een pakket vragen we een aanbetaling van 500 euro om zowel je lessen als het examen vast te leggen.

Als er onderweg iets verandert, zoals ziekte, een wijziging in je lesrooster, of andere omstandigheden, dan passen we het schema in overleg aan en plannen de lessen zó, dat je goed voorbereid blijft voor je examen.

Bij onze rijschool krijg je rijles in een Audi A3. Deze auto is modern, veilig en voorzien van alle gemakken die je nodig hebt tijdens je rijopleiding. De Audi A3 biedt:

  • Comfort en luxe: Een fijne en comfortabele rijervaring, zodat je je op je gemak voelt tijdens de les.
  • Geavanceerde technologie: De auto is uitgerust met moderne veiligheids- en rijhulpsystemen, wat bijdraagt aan een veilige leeromgeving.
  • Dynamisch rijgedrag: De Audi A3 heeft een uitstekende wegligging en responsieve besturing, wat ideaal is voor zowel beginners als gevorderde leerlingen.

Onze instructeurs zorgen ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de kwaliteiten van de Audi A3, zodat je goed voorbereid bent op je praktijkexamen. Heb je vragen over de lesauto of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Een gratis proefles biedt jou de kans om kennis te maken met onze rijschool en onze instructeurs zonder enige verplichting. Hier zijn enkele redenen waarom deze proefles zo waardevol is:

  • Ontdekken of onze rijschool bij je past: Je kunt ervaren of onze lesmethode en stijl van instructie aansluiten bij jouw leerbehoeften en voorkeuren.
  • Evaluatie van jouw rijvaardigheden: Tijdens de proefles beoordeelt de instructeur jouw huidige rijvaardigheden en krijgt hij/zij inzicht in hoeveel rijlessen je mogelijk nodig hebt om je rijbewijs te behalen.
  • Aanbevelingen voor pakketten: Op basis van deze evaluatie kan de instructeur je adviseren over hoeveel rijlessen je nodig hebt of welk lespakket het beste bij jou past, zodat je gericht en efficiënt kunt leren.
  • Geen financiële verplichtingen: Omdat de proefles gratis is, kun je zonder risico uitproberen of rijlessen bij ons iets voor jou zijn.
  • Persoonlijke kennismaking: Je ontmoet je instructeur en krijgt een gevoel bij de sfeer van de rijschool, wat belangrijk is voor een prettige leerervaring.
  • Vragen stellen: Tijdens de proefles heb je de gelegenheid om al je vragen over de rijopleiding te stellen en meer te leren over ons lesaanbod.

Kortom, een gratis proefles is een uitstekende manier om te bepalen of je bij ons wilt beginnen met je rijopleiding en om samen te kijken naar de beste aanpak voor jouw situatie!

Ja, in de meeste gevallen kun je direct beginnen met rijles bij ons! Wij werken niet met wachtlijsten, zodat je snel aan de slag kunt. We raden je echter aan om je theorie-examen al in bezit te hebben, zodat je goed voorbereid bent en het leerproces soepel verloopt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je rijlessen optimaal kunt profiteren van de praktische vaardigheden die je leert.

Ja, bij onze rijschool streven we ernaar dat je rijles krijgt van dezelfde rijinstructeur of rijinstructrice gedurende je gehele opleiding. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Continuïteit: Je bouwt een vertrouwensband op met je instructeur, wat kan helpen bij het verbeteren van je rijvaardigheden.
  • Persoonlijke aandacht: Jouw instructeur kan je voortgang beter volgen en gerichte feedback geven, wat het leerproces ten goede komt.
  • Aanpassing aan jouw stijl: Je instructeur leert jouw leerstijl en voorkeuren kennen, waardoor de lessen beter op jou kunnen worden afgestemd.

Ja, je kunt zelf bepalen wanneer je rijles wilt hebben, maar dit is altijd in overleg met ons en afhankelijk van de beschikbare plekken in onze agenda.

Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • Flexibiliteit: We doen ons best om je lessen zo in te plannen dat ze passen bij jouw agenda.
  • Online agenda: Je kunt al je rijlessen inzien via ons online systeem van Plango.
  • Overleg: Als je een specifieke voorkeur hebt qua dagen en tijden, laat het ons weten, en we kijken samen naar de mogelijkheden.
  • Wijzigingen: Als je een les wilt verplaatsen, geef dit dan op tijd aan, zodat we een nieuwe afspraak kunnen maken.

Heb je vragen of speciale verzoeken over het inplannen van je rijlessen? Neem gerust contact met ons op, en we helpen je graag verder!

Ja, bij onze rijschool is het absoluut mogelijk om in je eigen tempo te leren, zonder dat je onder druk staat om snel vorderingen te maken. We begrijpen dat iedereen anders leert en dat sommige leerlingen meer tijd nodig hebben om zich comfortabel te voelen achter het stuur.

Hier zijn enkele punten die dat ondersteunen:

  • Persoonlijke aanpak: Onze instructeurs passen de lessen aan op jouw specifieke behoeften en tempo, zodat je op een comfortabele manier kunt leren.
  • Rustige leeromgeving: We creëren een ontspannen sfeer waarin je vragen kunt stellen en dingen kunt herhalen totdat je je er zeker van voelt.
  • Regelmatige evaluaties: Tijdens de lessen zullen we regelmatig je voortgang bespreken, zodat je kunt aangeven of je meer tijd nodig hebt voor bepaalde vaardigheden.

Heb je specifieke wensen of zorgen over het tempo van je rijopleiding? Laat het ons weten, zodat we samen de beste aanpak voor jou kunnen vinden!

Bij onze rijschool hanteren we een gestructureerde en effectieve werkwijze om jou optimaal voor te bereiden op het rijexamen. Hier is hoe onze aanpak eruitziet:

  • Leskaart: We werken met een leskaart waarop we al jouw vorderingen nauwkeurig bijhouden. Dit stelt ons in staat om jouw ontwikkeling te volgen en specifieke aandachtspunten te identificeren.
  • Stapsgewijze aanpak: Onze lessen zijn opgebouwd van eenvoudig naar steeds moeilijker. We beginnen met basisvaardigheden en bouwen geleidelijk aan complexe rijtechnieken op.
  • Voldoende voor verder: Voordat we verder gaan naar een volgend niveau, zorgen we ervoor dat je de huidige vaardigheden goed beheerst en een voldoende hebt. Dit garandeert dat je zelfvertrouwen opbouwt en goed voorbereid bent op de volgende stappen.
  • Persoonlijke feedback: Tijdens en na elke les bespreken we jouw voortgang en geven we gerichte feedback, zodat je weet waar je aan kunt werken en hoe je je kunt verbeteren.

Onze methodiek zorgt ervoor dat je met een stevig fundament je rijvaardigheden ontwikkelt, wat bijdraagt aan jouw succes tijdens het examen. Heb je vragen over onze werkwijze of specifieke leerdoelen? Neem gerust contact met ons op!

Ja, bij onze rijschool kun je in één week meerdere rijlessen inplannen! Wij bieden de mogelijkheid om blokuren te nemen, zodat je intensief kunt leren en snel vooruitgang kunt boeken.

Om het meeste uit je lessen te halen, raden we aan om meerdere uren achter elkaar te rijden met een korte pauze tussendoor. Dit helpt je om de opgedane kennis beter te verwerken en zorgt voor continuïteit in je rijopleiding.

We passen je rijlessen aan op basis van de beschikbare plekken bij het CBR voor praktijkexamens. Hierdoor kunnen we samen met jou een effectief lesprogramma opstellen dat aansluit bij jouw leerdoelen, terwijl we rekening houden met de wachttijden voor het afnemen van het examen.

Neem gerust contact met ons op om je mogelijkheden te bespreken, zodat we een lesrooster kunnen creëren dat perfect bij jou past!

Ja, je kunt op zaterdag rijles krijgen van 9:30 tot 17:00 uur. Houd er echter rekening mee dat deze tijden vaak snel volgeboekt zijn, omdat veel leerlingen op deze dagen de kans hebben om te rijden. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren we je om je voorkeuren voor zaterdagse rijlessen tijdig aan te geven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je verzekerd bent van een lesplek op de gewenste datum en tijd!

Ja, op maandag, dinsdag en vrijdag bieden wij rijlessen aan tot 19.00 uur. In overleg is er echter veel mogelijk, dus als je graag op andere avonden wilt rijden, denken we graag met je mee om een passend lesmoment te vinden!

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, verschilt per persoon en hangt af van je leersnelheid, eventuele rijervaring en zelfvertrouwen op de weg. Gemiddeld hebben leerlingen in Nederland 30 tot 40 lessen van 60 minuten nodig om goed voorbereid aan het praktijkexamen te beginnen.

Wil je weten hoeveel lessen jij waarschijnlijk nodig hebt? Tijdens de proefles krijg je een persoonlijk advies op basis van je vaardigheden en leerstijl. We houden daarna je voortgang bij op een leskaart, zodat we precies kunnen zien welke onderdelen je al beheerst en wanneer je klaar bent voor het examen.

Zo zorgen we ervoor dat je optimaal voorbereid bent en met zelfvertrouwen aan je examen kunt beginnen!

Wil je weten welk lespakket het beste bij jou past? Vraag dan een Gratis en vrijblijvende proefles aan!

Nee, je kunt direct starten met rijlessen zonder je theorie-examen al te hebben behaald. Toch raden wij aan om je theorie-examen zo snel mogelijk te halen of al te hebben. Hierdoor kun je tijdens de lessen optimaal profiteren van je kennis en voorkom je onnodige vertraging in je rijopleiding.

Daarnaast zijn de wachttijden bij het CBR voor praktijkexamens vaak lang. Te veel lessen rijden voordat je je theorie hebt behaald is daarom niet handig. Je kunt namelijk pas een tussentijdse toets of praktijkexamen aanvragen als je je theorie-examen hebt gehaald. Het is dus verstandig om dit snel af te ronden om efficiënt te blijven lessen.

Heb je hulp nodig bij het studeren? We adviseren je graag over de beste leermiddelen!

  1. 16 jaar – Start met je theorie-examen
    Zodra je 16 bent, mag je beginnen met het behalen van je theorie-examen. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent als je aan je rijlessen begint.

  2. 16,5 jaar – Beginnen met rijlessen
    Vanaf je 16,5e verjaardag kun je officieel starten met je rijopleiding en rijlessen volgen.

  3. 17 jaar – Praktijkexamen afleggen
    Als je 17 bent geworden en voldoende lessen hebt gevolgd, kun je je praktijkexamen doen bij het CBR.

  4. Rijden met een coach tot je 18e
    Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach achter het stuur zitten. Dit valt onder het 2toDrive-programma, waarmee je al vroeg ervaring opdoet op de weg.

  5. 18 jaar – Zelfstandig de weg op
    Vanaf je 18e mag je zonder begeleiding zelfstandig rijden en ben je volledig vrij om de weg op te gaan met je rijbewijs in de hand.

Ben jij klaar om te starten? Neem gerust contact met ons op om je rijopleiding te plannen!

Ja, dat kan zeker! Als je al rijlessen volgt bij een andere rijschool maar graag wilt overstappen, ben je bij ons van harte welkom. Wij helpen je graag om je rijopleiding voort te zetten zonder dat je vertraging oploopt.

Tijdens een proefles bekijken we samen waar je staat in je rijopleiding en maken we een persoonlijk plan, zodat je optimaal voorbereid bent op je praktijkexamen. Overstappen is vaak eenvoudiger dan je denkt – neem gerust contact met ons op, en we regelen het samen!

Je kunt een rijles tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. We begrijpen echter dat het soms kan gebeuren dat je ’s ochtends wakker wordt en je niet lekker voelt. In zulke gevallen doen wij niet moeilijk en zoeken we samen naar een oplossing.

We vragen wel om hier zorgvuldig mee om te gaan en het niet structureel te doen. Zo zorgen we ervoor dat onze planning soepel blijft verlopen en iedereen de kans krijgt om te lessen.

Ja, als je binnen onze werkregio woont, word je netjes thuis opgehaald en weer afgezet na je rijles. In overleg met je rijinstructeur kun je ook een andere opstap- of eindlocatie afspreken, bijvoorbeeld bij school, werk of een station. Zo zorgen we ervoor dat de rijlessen altijd goed aansluiten op jouw planning!

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over het ophalen of wegbrengen van andere mensen. Onze rijlessen zijn volledig gericht op jou, zodat je in alle rust kunt leren rijden. De focus ligt op jouw rijervaring en voortgang, zonder dat je je hoeft bezig te houden met andere leerlingen. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van elke les!

Ja, je mag in principe iemand meenemen tijdens je rijles! Of het nu gaat om een vriend, familielid of iemand anders die geïnteresseerd is in jouw rijervaring, we staan open voor het idee.

Het is wel belangrijk om dit vooraf even te bespreken. Het meenemen van iemand kan niet alleen leuk zijn, maar ook extra motivatie bieden en een kijkje geven in de voortgang die je boekt tijdens je rijopleiding!

Examens

Om te slagen voor je theorie-examen moet je per onderdeel een minimum aantal vragen correct beantwoorden:

  • Gevaarherkenning: Je moet 13 van de 25 vragen goed hebben.
  • Kennis: Je moet 10 van de 12 vragen goed hebben.
  • Inzicht: Je moet 25 van de 28 vragen goed hebben.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op elk van deze onderdelen om met vertrouwen je examen te kunnen afleggen. Heb je vragen over de voorbereiding of tips nodig? Neem gerust contact met ons op; we staan klaar om je te helpen!

Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Dit betekent dat je binnen deze periode je praktijkexamen moet afleggen om gebruik te kunnen maken van je behaalde theorie-examen.

Als je na 1,5 jaar nog geen praktijkexamen hebt gehaald, moet je opnieuw het theorie-examen afleggen om weer in aanmerking te komen voor een praktijkexamen. 

Wanneer je helaas niet slaagt voor je praktijkexamen, begrijpen we dat je zo snel mogelijk opnieuw wilt proberen. Het is echter belangrijk om te weten dat er bij het CBR rekening gehouden moet worden met een wachttijd van ongeveer 3 maanden voordat je weer op herexamen kunt.

Als je helaas zak voor je praktijkexamen, is het cruciaal om goed voorbereid terug te komen. Wij adviseren meestal om minimaal 5 lessen te volgen voordat je opnieuw examen doet. Dit aantal kan variëren en hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Jouw rijvaardigheden: Hoe goed je de specifieke vaardigheden beheerst die tijdens het examen zijn getoetst.
  • Feedback van je examinator: Wat waren de verbeter punten.
  • Wachttijd voor het herexamen: Houd rekening met een wachttijd van ongeveer 3 maanden bij het CBR, wat je de gelegenheid biedt om aan je vaardigheden te werken.

Bij 5 lessen beginnen we meestal een maand voor je herexamen weer met rijlessen, zodat je elke week kunt rijden en goed voorbereid bent op het herexamen. Dit biedt je een betere kans om je vaardigheden bij te spijkeren en met vertrouwen het examen opnieuw aan te gaan.

Mocht je zelf besluiten om meer uren te rijden, dan is dat altijd mogelijk. Dit is niet alleen beter om alles bij te houden en je vaardigheden te verbeteren, maar het helpt je ook om minder lang stil te staan. Door extra lessen te nemen, krijg je de kans om je zwakke punten nog meer aan te pakken en met nog meer zelfvertrouwen aan je herexamen te beginnen.

Neem gerust contact met ons op om je voortgang te bespreken en samen een persoonlijk plan te maken voor jouw rijopleiding!

De Tussentijdse Toets (TTT) is een praktijktoets die je kunt afleggen bij het CBR om je rijvaardigheden te beoordelen voordat je aan je officiële praktijkexamen begint. De TTT is bedoeld om je een goed beeld te geven van hoe je ervoor staat en waar je nog aan kunt werken.

Belangrijke Kenmerken van de TTT:

  • Doel: De TTT helpt je om inzicht te krijgen in je rijvaardigheden en biedt de mogelijkheid om feedback te ontvangen van een CBR-examinator.
  • Inhoud: De toets bestaat uit verschillende onderdelen die ook tijdens je praktijkexamen aan bod komen, zoals gevaarherkenning, verkeersregels en rijgedrag.
  • Voordelen:
    • Bij een positieve beoordeling krijg je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen tijdens je praktijkexamen, wat kan helpen om je kans op slagen te vergroten.
    • Je kunt leren van de feedback die je ontvangt, waardoor je beter voorbereid bent op je praktijkexamen.

Voor een soepel verloop van je praktijkexamen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Hier is een checklist van items die je mee moet nemen:

  • Oproepkaart: Deze ontvang je per e-mail van het CBR. 

  • Geldig Identiteitsbewijs: Neem een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. Dit is nodig om je identiteit te verifiëren.

  • Theoriecertificaat: Zorg ervoor dat je een kopie van je theoriecertificaat bij je hebt. 

  • Comfortabele Kleding: Draag comfortabele kleding en schoeisel waarin je goed kunt bewegen. Vermijd schoenen die je kunnen belemmeren in het autorijden.

  • Eventuele Hulpmiddelen: Neem een zonnebril mee als je weet dat je onder felle zon gaat rijden.

  • Mentale Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de avond voor het examen goed slaapt en jezelf mentaal voorbereidt. Dit is net zo belangrijk als de praktische zaken!

Zorg ervoor dat je alles van deze checklist bij je hebt voordat je naar het examen gaat. Dit helpt om eventuele stress te verminderen en je kans op slagen te vergroten. Veel succes met je praktijkexamen!

Het praktijkexamen duurt gemiddeld 55 minuten. Dit omvat:

  • Kennismaking en uitleg: Voordat je de auto instapt, geeft de examinator uitleg over hoe het examen verloopt.
  • Rit zelf: Je rijdt ongeveer 35 tot 40 minuten, waarbij je verschillende verkeerssituaties tegenkomt.
  • Terugkoppeling: Na de rit krijg je direct feedback en hoor je of je geslaagd bent of niet.

Een faalangstexamen is speciaal bedoeld voor mensen die last hebben van sterke spanning of zenuwen tijdens het rijden. Dit examen verschilt op een paar belangrijke punten van het reguliere praktijkexamen:

  • Extra tijd en rustmomenten: Het faalangstexamen duurt in totaal circa 80 minuten, zodat je meer tijd hebt om rustig te beginnen en het examen op je eigen tempo af te leggen. De rijtijd blijft echter vergelijkbaar met die van een regulier examen.

  • Time-out mogelijkheid: Je kunt op elk moment tijdens het examen een time-out aanvragen als je merkt dat je te veel spanning hebt. Je krijgt dan even de tijd om te ontspannen voordat je verdergaat.

  • Getrainde examinator: De examinator is speciaal opgeleid om kandidaten met faalangst te begeleiden. Zij houden rekening met je zenuwen en zorgen voor een rustige en vriendelijke sfeer.

Het faalangstexamen biedt je dus meer rust en begrip, waardoor je de kans krijgt om op je best te presteren. Let wel op dat er €50 extra kosten bovenop de reguliere examenkosten komen.

Tarieven

Een proefles bij Rijschool Richard Schut is Gratis en vrijblijvend. Dit is een uitstekende kans om kennis te maken met onze rijschool, onze instructeurs en onze lesmethoden. Tijdens de proefles krijg je een persoonlijk advies over je voortgang en een inschatting van het aantal rijlessen dat je mogelijk nodig hebt.

Ben je klaar om te starten met je rijopleiding? Neem gerust contact met ons op om je proefles in te plannen!

De kosten voor een rijles kunnen variëren. Voor de meest actuele prijzen kun je het beste even hier kijken.

Over het algemeen zijn pakketten voordeliger dan losse lessen. Door te kiezen voor een pakket profiteer je vaak van korting op het totaalbedrag, waardoor je rijopleiding aantrekkelijker wordt geprijsd.

Heb je vragen over de verschillende lesopties of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op; we helpen je graag verder!

De prijs van een rijlespakket hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw persoonlijke rijvaardigheden en de uitkomst van de proefles. Tijdens deze proefles maken we een inschatting van het aantal lessen dat je nodig hebt om optimaal voorbereid te zijn voor je rijexamen.

Met onze rijlespakketten profiteer je van aantrekkelijke kortingen wanneer je meerdere lessen in één keer aanschaft. Dit maakt je rijopleiding niet alleen kostenefficiënt, maar ook gestructureerd.

Wil je meer weten over de beschikbare pakketten en de bijbehorende prijzen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze tarievenpagina voor meer informatie!

Ja, je kunt per rijles betalen! Deze optie is alleen beschikbaar voor losse lessen. Je kunt eenvoudig betalen via je eigen Plango-app met iDeal, maar handmatig storten is ook mogelijk.

Deze flexibele betalingsmethoden stellen je in staat om je rijlessen aan te passen aan jouw behoeften. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het betalingsproces? Neem gerust contact met ons op; we staan klaar om je te helpen!

Ja, het is zeker mogelijk om in termijnen te betalen voor je rijopleiding! Dit maakt het financieel gemakkelijker om je rijlessen te volgen. Je kunt de totale prijs van het gekozen pakket eenvoudig verdelen over het aantal maanden dat je rijopleiding duurt. En dit dan maandelijks handmatig overmaken.

We willen wel graag het volledige bedrag ontvangen vóórdat je je praktijkexamen doet. Dit zorgt ervoor dat alles goed is geregeld en je zonder zorgen je examen kunt afleggen.

Heb je vragen over de betalingsmogelijkheden of wil je meer informatie over onze pakketten? Neem gerust contact met ons op; we staan klaar om je te helpen!

Ja, het is mogelijk om een faalangstexamen op te nemen in je pakket! Voor deze speciale examenvariant betaal je een meerprijs van €50,- bovenop de standaard pakketprijs.

Het faalangstexamen is ontworpen om je te helpen ontspannen en je rijvaardigheden optimaal te benutten, zelfs als je nerveus bent. Onze instructeurs begeleiden je hier graag in.

Een theorie-examen kun je zelf aanvragen via mijncbr.nl. De kosten voor het theorie-examen bedragen €48,-. Je kunt het examen eenvoudig boeken en betalen op de website van het CBR. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je met vertrouwen je examen kunt afleggen! Heb je vragen over de voorbereiding of het examen zelf? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

De kosten voor zowel het praktijkexamen als de Tussentijdse Toets (TTT) vind je op onze website. Voor een gedetailleerd overzicht van de prijzen kun je terecht op onze tarievenpagina.

Zeker Pakket: € 3900,-

Met het Zeker Pakket krijg je de unieke kans om onbeperkt rijlessen te volgen totdat jij je rijbewijs hebt behaald! Dit pakket omvat ook een Tussentijdse Toets (TTT) en onbeperkt praktijkexamens, allemaal met een 100% slagingsgarantie!

Wat zijn de voordelen van het Zeker Pakket?

  • Onbeperkte rijlessen: Leer in je eigen tempo en herhaal lessen zoveel als nodig is, totdat je je rijbewijs hebt.
  • Tussentijdse Toets (TTT): Een waardevolle evaluatie om je voortgang te meten en je voor te bereiden op het praktijkexamen.
  • Onbeperkt praktijkexamens: Geen extra kosten voor het afleggen van praktijkexamens; je kunt het zo vaak proberen als nodig is.
  • 100% slagingsgarantie: Wij geloven in jouw succes en bieden de zekerheid dat je zult slagen.

Enige voorwaarde

De enige voorwaarde is dat je de opleiding binnen 1,5 jaar afrondt. Daarnaast willen we benadrukken dat wij in dit pakket geen geld teruggeven. Dit is een risico voor ons, maar voor jou biedt het de zekerheid dat je soieso je rijbewijs gaat halen!

Voor wie is dit pakket geschikt?

Het Zeker Pakket is ideaal voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben of die in hun eigen tempo willen leren, zonder zich zorgen te maken over extra kosten.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het Zeker Pakket? Neem gerust contact met ons op; we helpen je graag verder!

Ja, dat is zeker mogelijk! Hoewel het in principe niet nodig zou moeten zijn, begrijpen we dat sommige leerlingen extra ondersteuning willen. Als je dat liever hebt, kunnen we eenvoudig extra rijlessen aan je pakket toevoegen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te kijken wat het beste bij jouw leerproces past!

Hoewel het zelden voorkomt dat leerlingen niet alle lessen in een pakket nodig hebben, begrijpen we dat je hierover vragen kunt hebben. Het is belangrijk om te weten dat de opleiding intensief is en dat de rijlessen doorgaans goed benut worden.

Mocht het echter toch gebeuren dat je rijlessen over hebt, dan krijg je het niet gebruikte bedrag uiteraard teruggestort, met uitzondering van het Zeker Pakket. In het Zeker Pakket is geen geld teruggave mogelijk, aangezien je een slagingsgarantie koopt.

Heb je nog meer vragen hierover? Neem gerust contact met ons op; we helpen je graag verder!